HAND IN HAND

Emancipatie van vrouwelijke ondernemers in India

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, armoede en slecht onderwijs behoren volgens de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling tot de meest urgente problemen ter wereld. We werken samen met de Zweedse organisatie Hand in Hand om vrouwen te helpen gelijke rechten op onderwijs te krijgen, hun volledige potentieel te benutten en hun eigen weg uit de armoede te effenen.

Voor veel vrouwen over de hele wereld is het nog steeds een luxe om economisch onafhankelijk te zijn. Voor zichzelf en hun gezinnen zorgen is een grote uitdaging waar veel vrouwen elke dag voor staan.

Om een verschil te maken in het leven van deze vrouwen zijn we er trots op dat we een dorp in India kunnen sponsoren, waardoor vrouwen in staat worden gesteld om hun eigen bedrijf te starten en hun reis naar een onafhankelijk leven te beginnen. Door middel van onderwijs en ondernemerschap stimuleert Hand in Hand vrouwen om hun ondernemerspotentieel te erkennen en benadrukt het de cruciale sociale en economische impact die deze vrouwen kunnen hebben op hun gezin en de maatschappij als geheel.

Gebaseerd op een zelfhulpmodel helpt Hand in Hand elke vrouw de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een bedrijf te starten en te leiden, van het vinden van een bedrijfsmodel tot het beheren van financiën en marketing. In de loop van een jaar krijgen de vrouwen de kennis en instrumenten die ze nodig hebben om hun eigen bedrijf te starten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun economische onafhankelijkheid.

Door het dorp in India te sponsoren, zijn we verheugd om ongeveer 150 vrouwen te steunen die zich een weg banen uit de armoede en een rol te spelen in de lancering van bijna 100 bedrijven per jaar!