Welkom bij IDEAL OF SWEDEN en onze Website, idealofsweden.nl. Deze voorwaarden (de \"Voorwaarden\") zijn van toepassing wanneer u als consument (\"u\") een bestelling plaatst via of gebruik maakt van IdealofSweden.nl en bijbehorende pagina's (de \"Website\"). Deze Voorwaarden vormen een overeenkomst tussen u en Ideal of Sweden AB, reg. nr. 556889-7994, Gamla Rådstugugatan 33, 602 24 Norrköping ("\IDEAL OF SWEDEN\" of \"we\") en door het plaatsen van een bestelling via of door gebruik te maken van de Website gaat u akkoord met deze Voorwaarden. We vragen u de Voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat u de Website verder gebruikt.

Alle aankopen via de Website zijn uitsluitend bedoeld voor niet-commercieel gebruik en door het plaatsen van een bestelling via de Website bevestigt u dat u een eindconsument bent. Bij verdenking van aankoop voor commercieel gebruik behoudt IDEAL OF SWEDEN zich het recht voor om een bewijs te vragen dat u een eindconsument bent en om uw bestelling te weigeren of te annuleren totdat dit bewijs door u is geleverd.

VERWERKING VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

Bij het winkelen op de Website slaan we een aantal van uw persoonlijke gegevens op om uw aankoop uit te voeren. U heeft het recht om toegang te vragen tot uw gegevens, en als er informatie onjuist is, kunt u deze laten wijzigen of verwijderen. Ideal of Sweden slaat geen bank- of creditcardgegevens op en behandelt deze niet. We kunnen ook gebruik maken van cookies, bijvoorbeeld om uw ervaring met de Website te verbeteren.

U kunt meer lezen over hoe wij persoonlijke informatie en cookies gebruiken in ons privacybeleid.

PRIVACYBELEID

PRIJZEN, KOSTEN EN BETALING

Na het plaatsen van een bestelling sturen wij een bevestiging van uw aankoop naar uw e-mailadres. Wij raden u aan de bevestiging op te slaan om het contact met onze klantenservice met betrekking tot uw aankoop te vergemakkelijken.

IDEAL OF SWEDEN accepteert geen betalingen van mensen onder de 18 jaar. We behouden ons het recht voor om in individuele gevallen uw bestelling te weigeren of te wijzigen, bijvoorbeeld als u onjuiste persoonlijke gegevens heeft verstrekt en/of als u een strafblad heeft voor het niet betalen van schulden.

Wij accepteren creditcards zoals VISA, Mastercard en andere lokale betaalmogelijkheden. Indien uw keuze van betalingsmethode niet werkt op het moment van uw aankoop, behoudt IDEAL OF SWEDEN zich het recht voor om de betalingsmethode te wijzigen.

Alle prijzen op de website zijn inclusief BTW in overeenstemming met de geldende wetgeving. Als een bestelling wordt geplaatst vanuit een land buiten de EU, zijn de prijzen exclusief BTWa. Bestellingen die naar landen buiten de EU worden verzonden, kunnen onderhevig zijn aan lokale BTW, invoerrechten en/of belastingen, die worden geheven zodra uw pakket op uw afleveradres is aangekomen. U bent verantwoordelijk voor de betaling van dergelijke invoerrechten en belastingen. De BTW wordt gebaseerd op de totale waarde van uw bestelling, ongeacht het feit dat uw bestelling onderworpen is aan een campagne. Er dient te worden opgemerkt dat IDEAL OF SWEDEN  geen controle heeft over deze kosten en omdat deze kosten in verschillende landen verschillend zijn, kan IDEAL OF SWEDEN  het bedrag niet voorspellen. Neem contact op met uw lokale douane en/of belastingkantoor voor meer informatie.

CAMPAGNES EN AANBIEDINGEN

IDEAL OF SWEDEN kan u aanbieden om deel te nemen aan campagnes waar andere voorwaarden van toepassing zijn. Dergelijke voorwaarden zijn van toepassing zolang de campagne actief is en voor de specifieke producten die door IDEAL OF SWEDEN in verband met de campagne worden gespecificeerd. Wij behouden ons het recht voor om op elk moment een campagne te annuleren, bij annulering of afloop van een campagne zijn deze Voorwaarden van toepassing. Een campagne die alleen specifieke items op de Website bevat, zal een beperkte tijd duren en zolang de voorraad strekt.

Nadat een aankoop op de Website is gedaan, zal IDEAL OF SWEDEN geen aanpassingen doen aan het door u betaalde bedrag, tenzij u de verkeerde prijs heeft ontvangen als gevolg van technische problemen/fouten op de Website.

Met betrekking tot campagnes zoals "1+1 gratis" moet u altijd een volledige retour maken voor een terugbetaling, wat betekent dat u alle producten die u in het kader van de campagne heeft ontvangen, terugstuurt. Als u heeft deelgenomen aan een promotie waarbij u een korting heeft ontvangen omdat uw aankoop een bepaald bedrag heeft overschreden, wordt uw terugbetaling aangepast aan de voorwaarden van een dergelijke campagne en die golden tijdens uw aankoop.

LEVERING EN ANNULATIE

Wij verzenden onze producten wereldwijd en de geschatte leverdatum is afhankelijk van het land en het verzendalternatief dat u kiest. In het geval dat de levering wordt vertraagd, waardoor u de aankoop niet meer wenst af te ronden, is het uw verantwoordelijkheid om te annuleren. U neemt contact op met de klantenservice van IDEAL OF SWEDEN en een annulering is pas geldig als u een bevestiging van IDEAL OF SWEDEN heeft ontvangen. In het geval dat het artikel reeds is verwerkt, bent u verplicht de bestelling te ontvangen. Dit beperkt uw recht om de bestelling te annuleren niet.

Als een product niet meer wordt aangeboden, heeft IDEAL OF SWEDEN het recht om de aankoop te annuleren en een terugbetaling te doen. We zullen u op de hoogte brengen van een terugbetaling of als er een vergelijkbaar product beschikbaar is.

IDEAL OF SWEDEN's verantwoordelijkheid voor fouten in verband met de levering is beperkt tot wat er in deze Voorwaarden staat. In het geval dat een bestelling wordt afgeleverd bij een afhaalpunt en u het pakket niet op tijd afhaalt, behouden wij ons het recht voor om een vergoeding te vragen om eventuele extra kosten te dekken.

Als uw product tijdens het transport is beschadigd, dient u dit zo snel mogelijk te melden bij de klantenservice van IDEAL OF SWEDEN.

HERROEPINGSRECHT

U heeft het recht om uw aankoop te herroepen voor een volledige terugbetaling binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling door uw product te retourneren. U heeft het recht om uw producten binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling te ruilen voor een product met dezelfde of kleinere waarde. U heeft het recht om uw bestelling te herroepen of een product te ruilen mits het product en de verpakking in dezelfde staat zijn als toen u het ontving en in de originele verpakking met intacte labels en beschermende stickers. Dit beperkt uw recht om het product zorgvuldig te openen en te onderzoeken niet. Indien het product echter niet in een zodanige staat verkeert dat bij een retourzending mag worden verwachten, heeft Ideal het recht om een bedrag in mindering te brengen op de restitutie die overeenkomt met de waardevermindering van het product.

Om de omruiling of herroeping door IDEAL OF SWEDEN te laten verwerken, dient u dit te melden aan de klantenservice van IDEAL OF SWEDEN via het volgende e-mailadres [email protected]. Geef ons uw ordernummer door, als u uw aankoop wilt herroepen of omruilen, en de reden voor een dergelijke herroeping of omruiling.

We betalen uw geld zo snel mogelijk terug, maar niet later dan 14 dagen na de datum waarop we het product hebben ontvangen en de retourzending hebben geregistreerd of u heeft bewezen dat het product is teruggestuurd. De terugbetaling zal worden gedaan aan de bron van de oorspronkelijke aankoop, tenzij anders overeengekomen of noodzakelijk geacht. Houd er rekening mee dat producten die rechtstreeks via onze Website zijn gekocht, niet kunnen worden geruild in een plaatselijke winkel. Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor het betalen van de verzending voor het retourpakket.

Uw herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die volgens uw speciale wensen zijn geproduceerd of die duidelijk op uw persoonlijke wensen zijn afgestemd, bijvoorbeeld producten met een aangepaste variant of bedrukking, zoals gepersonaliseerde monogrammen, noch op producten die niet kunnen worden geretourneerd vanwege gezondheids- of hygiënische redenen (bijv. gezichtsmaskers).

GARANTIE

IDEAL biedt een garantie van één (1) jaar op alle producten die op onze website worden verkocht. De garantie dekt productiefouten. Let wel op dat de garantie niet dekt defecten of schade veroorzaakt door:

 • Buitenomstandigheden zoals bijvoorbeeld verlies, hitte, brand, water of andere vloeistoffen;
 • Misbruik of verkeerd gebruik, waaronder het laten vallen van het product (tenzij IDEAL specifieke valbeveiligingsgarantie heeft verstrekt in verband met een specifiek product) met als gevolg bijvoorbeeld deuken, gebroken of vermorzelde onderdelen, enz.;
 • Esthetische veranderingen die voortvloeien uit normaal slijtage en veroudering, zoals bijvoorbeeld krassen, verandering van de kleur, versleten leer en bladderende verf; of
 • Reparaties of aanpassingen aan het product die niet door IDEAL zijn uitgevoerd.

Bovendien geldt de garantie alleen als u de instructies in onze gebruiks- of verzorgingsgids voor het specifieke product heeft opgevolgd.

Eventuele claims op grond van deze sectie zullen moeten worden verzonden naar onze klantenservice via [email protected] en moet het volgende omvatten:

 • Uw bestelnummer,
 • De reden voor uw claim,
 • Of u een vervanging, reparatie of krediet claimt; en
 • Fotobewijs dat de schade of het defect duidelijk laat zien.

Zodra wij uw claim hebben ontvangen, zullen wij deze verwerken en terugsturen met verdere instructies. Wij raden u aan uw claim zo snel mogelijk te versturen nadat u de schade of het defect heeft opgemerkt. Uw claim is onderhevig aan herstelling, vervanging of terugbetaling. Als een bepaald product niet meer op voorraad is, heeft u het recht om het product te vervangen door een product van een vergelijkbaar model of ontwerp of het recht op terugbetaling.

In het geval dat er geen defect of schade zoals beschreven in deze garantie wordt ontdekt bij het IDEAL OF SWEDEN, zal uw claim worden geweigerd en zullen wij een vergoeding in rekening brengen voor de kosten van het retourneren van het product. Alle pogingen tot fraude zullen worden gemeld aan de autoriteiten. IDEAL OF SWEDEN behoudt zich het recht voor om uw claim niet te verwerken als een poging tot fraude wordt vermoed.

KLANTENSERVICE

DISCLAIMER

IDEAL OF SWEDEN  is niet verantwoordelijk voor fouten in afbeeldingen, productbeschrijvingen of technische specificaties, onjuiste prijzen en prijsaanpassingen (zoals prijswijzigingen van leveranciers of valutaschommelingen), of onjuiste informatie over het feit of een artikel op voorraad is op de Website. IDEAL OF SWEDEN heeft het recht om dergelijke fouten te corrigeren en informatie op elk gewenst moment te wijzigen of bij te werken. Als er een onjuiste prijs is ingevoerd voor een artikel dat u heeft besteld, zullen wij u op de hoogte stellen en wachten op uw goedkeuring van de gecorrigeerde prijs alvorens verder te gaan met de bestelling.

Alle foto's op de website moeten uitsluitend als illustratie worden gezien. Dergelijke illustraties kunnen niet worden gegarandeerd dat de goederen die u ontvangt, of het exacte uiterlijk, de kenmerken of de oorsprong van het product, worden gereproduceerd.

De Website en alle inhoud ervan is eigendom van Ideal of haar licentiegevers. De informatie en alle inhoud is beschermd door de wetgeving op het gebied van intellectueel eigendom en marketing. Dit betekent dat handelsmerken, handelsnamen, productnamen, afbeeldingen, grafieken, ontwerp, lay-out en informatie over producten, diensten en alle andere inhoud (met uitzondering van door de gebruiker gegenereerde inhoud) niet mogen worden gekopieerd of gebruikt zonder schriftelijke toestemming van IDEAL OF SWEDEN.

IDEAL OF SWEDEN is niet aansprakelijk voor enige schade aan andere items veroorzaakt door uw gebruik van de gekochte producten of enig verlies geleden door u als gevolg van hetzelfde, op voorwaarde dat uw gebruik in overeenstemming is met de van toepassing zijnde gebruikersrichtlijnen en met de juiste zorg. U bent verantwoordelijk voor het feit dat een product vóór gebruik niet defect is.

Onze aansprakelijkheid jegens u voor enig verlies of schade in verband met uw bestelling op de Website is beperkt tot het totale bedrag van uw bestelling. IDEAL OF SWEDEN is niet aansprakelijk voor indirecte schade.

DOOR GEBRUIKERS GEGENEREERDE INHOUD

We vinden het geweldig om te zien dat je IDEAL OF SWEDEN's producten draagt die passen bij je eigen stijl en willen deze delen met onze community om inspiratie op te doen. We zouden deze beelden delen op onze kanalen en publiceren op de productpagina van onze website, en in sommige gevallen publiceren we ook op een van onze andere kanalen, bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Newsletters of in een winkelomgeving. Door op ons verzoek te reageren met de hashtag #YESIDEAL ga je akkoord met het volgende:

Je verstrekt IDEAL OF SWEDEN AB (corporate ID 556889-7994) een niet-exclusieve, royaltyvrije, onbeperkte tijd en wereldwijde licentie voor het gebruik van alle foto's waarop u hebt gereageerd met #YESIDEAL (de Foto('s)"), in onze marketing en/of reclame, met inbegrip van maar niet beperkt tot de galerij op onze website, nieuwsbrieven, sociale media, catalogi, e-mails, merkwinkels (bijv. Amazon), in detailhandelszaken en andere klantcommunicatie. Je garandeert en verklaart dat je alle rechten op de Foto('s) bezit, dat je toestemming hebt gekregen van elke persoon die in je Foto('s) verschijnt om de rechten over te dragen en dat de Foto('s) wordt gebruikt zoals hierin uiteengezet, en dat het gebruik van je Foto('s) door IDEAL OF SWEDEN geen inbreuk zal maken op rechten van derden of enige wet.

Je ontslaat IDEAL OF SWEDEN van alle verplichtingen om je te betalen voor het verlenen van de rechten en het gebruik van de Foto('s) en de intellectuele eigendomsrechten die verbonden zijn aan het hierboven beschreven gebruik.

Je kan ons altijd bereiken over privacy en gegevensbescherming door contact met ons op te nemen op:

KLANTENSERVICE

NORMEN VOOR INHOUD

Deze inhoudsnormen zijn van toepassing op al het materiaal dat u bijdraagt aan onze website, zoals bijvoorbeeld beoordelingen van producten die u bij ons hebt gekocht.

Bijdragen moeten:

 • Nauwkeurig zijn (waar ze feiten vermelden)
 • Oprecht zijn (als ze meningen bevatten)
 • Voldoen aan de wetten van Zweden en de wetten van elk land van waaruit de bijdragen worden geplaatst

Bijdragen mogen niet:

 • Enig materiaal bevatten dat beledigend, haatdragend of lasterlijk is voor een persoon
 • Seksueel expliciet materiaal, geweld of discriminatie op basis van ras, geslacht, religie, nationaliteit, handicap, seksuele geaardheid of leeftijd promoten
 • Inbreuk plegen op een auteursrecht, handelsmerk of enig ander intellectueel eigendomsrecht
 • Person (mogelijk) misleiden
 • In strijd zijn met een wettelijke verplichting jegens een derde partij, zoals bijvoorbeeld een contractuele verplichting of een geheimhoudingsplicht
 • Gebruikt worden om u uit te geven voor een andere persoon, of om uw identiteit of verbondenheid met een andere persoon verkeerd voor te stellen
 • De indruk wekken dat de bijdrage van ons afkomstig is, wanneer dit niet het geval is
 • Een onwettige handeling pleiten, bevorderen of helpen
 • Reclame bevatten of diensten of weblinks naar andere sites promoten.

Door het plaatsen van de bijdrage, begrijpt u dat u een eeuwigdurende, overdraagbare, sublicentieerbare, royalty-vrije, wereldwijde licentie verleent om de bijdragen te gebruiken voor elk doel, inclusief commercieel gebruik, en inclusief het recht om de inhoud te vertalen, te reproduceren, weer te geven, te distribueren of te wijzigen. Uw bijdrage kan zichtbaar zijn vanaf andere platforms, zoals zoekmachines, marketing e-mails en op sociale media. Uw bijdrage zal zichtbaar zijn totdat deze wordt verwijderd.

EIGENDOM

Alle producten die via de website worden verkocht, blijven eigendom van IDEAL OF SWEDEN totdat de volledige betaling is ontvangen. Alle pogingen tot fraude zullen worden gemeld aan de autoriteiten. IDEAL OF SWEDEN behoudt zich het recht voor om een aankoop te annuleren als het vermoeden bestaat dat er sprake is van fraude.

OVERMACHT

IDEAL OF SWEDEN is niet aansprakelijk voor enige schade, verlies of sancties veroorzaakt door de niet-nakoming in overeenstemming met deze voorwaarden als gevolg van omstandigheden buiten haar controle, met inbegrip van, maar niet beperkt tot het geval van oorlog, oorlogszuchtige gebeurtenissen, burgeroorlog, revolutie, rebellie, overheidsmaatregelen, staking, lock-out, blokkade, natuurrampen of soortgelijke gebeurtenissen, technische problemen, uitval van elektrische/tele-/data- of andere communicatie, evenals defecten of vertragingen in de diensten van onderaannemers als gevolg van de omstandigheden die hierin worden vermeld. Indien dergelijke omstandigheden zich voordoen, zullen wij u proberen te informeren.

HEERSEND RECHT EN GESCHILLENBESLECHTING

Deze Voorwaarden en uw gebruik van de Website worden geïnterpreteerd onder en vallen onder de wezenlijke wetten van Zweden. Elk geschil dat voortvloeit uit of verband houdt met deze Voorwaarden en uw gebruik van de Website zal definitief worden beslecht door de Zweedse rechter. Niettegenstaande het bovenstaande heeft IDEAL OF SWEDEN het recht om, naar eigen oordeel, te kiezen voor juridische stappen tegen een consument waar de consument zijn vaste verblijfplaats heeft. Als er een geschil ontstaat tussen u als klant en IDEAL OF SWEDEN en we zijn niet in staat om het geschil op te lossen, dan kunt u een klacht indienen bij de online functionerende geschillenregeling van de EU, ODR.

Meer informatie is te vinden via de volgende link http://ec.europa.eu/odr. Indien een bepaling van deze voorwaarden ongeldig of niet afdwingbaar wordt bevonden (geheel of gedeeltelijk), zal de bepaling in kwestie afdwingbaar zijn voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving. De overige voorwaarden, bepalingen, convenanten en beperkingen die hierin zijn opgenomen, blijven volledig van kracht en worden op geen enkele wijze aangetast.

WIJZIGINGEN AANGAANDE DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN

IDEAL OF SWEDEN behoudt zich het recht voor om deze voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Eventuele wijzigingen van deze Voorwaarden zullen op de Website worden geplaatst. Wijzigingen zijn van toepassing vanaf het moment dat ze op de Website worden vermeld en kunnen door u worden beoordeeld.

Deze voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op 2021-01-27

BEDRIJFSINFORMATIE

IDEAL OF SWEDEN AB

Gamla Rådstugugatan 33,

602 24 Norrköping, Sweden

Contactinformatie:

IDEAL OF SWEDEN Ondersteuning E-mailadres: [email protected]

KLANTENSERVICE